ΠΑΙΔΙΚΗ ΓΩΝΙΑ – ΓΩΝΙΑ ΕΦΗΒΩΝ – ΓΩΝΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ


ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


Πρόγραμμα


ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

Την Πέμπτη 3 και την Παρασκευή 4 Μαΐου, από τις 09:00 το πρωί έως τις 14:00 το μεσημέρι, την Έκθεση θα επισκεφθούν οργανωμένες ομάδες μαθητών από Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια της Θεσσαλονίκης και άλλων νομών, που θα συμμετέχουν σε εκδηλώσεις για παιδιά και εφήβους.


ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟ

Τα απογεύματα της Πέμπτης και της Παρασκευής, καθώς και στη διάρκεια του σαββατοκύριακου, μικροί και μεγαλύτεροι βιβλιόφιλοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις βιβλίων, συναντήσεις με συγγραφείς και εικονογράφους, θεατρικά, μουσικά και εικαστικά δρώμενα, εργαστήρια κ.ά. που θα οργανώσουν εκδοτικοί οίκοι και πολιτιστικοί φορείς.ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ

Εκπαιδευτικοί και γονείς θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε έναν μικρό κύκλο εκδηλώσεων -ημερίδες, εργαστήρια και συζητήσεις που θα οργανώσουν εκδοτικοί οίκοι και πολιτιστικοί φορείς.


ΞΕΝΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΓΩΝΙΑ

Από τη Γαλλία οι συγγραφείς Philippe Lechermeier και Michel Piquemal και η εικονογράφος Marion Billet, από τη Γερμανία η συγγραφέας και εικονογράφος Julia Kaergel, με αφορμή βιβλία τους που έχουν κυκλοφορήσει στα ελληνικά, θα περιμένουν να γνωρίσουν τους μικρούς βιβλιόφιλους.


 
ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Έκθεση εικονογράφησης «Γλυκά και γλυκάκια γαλλικά»

Στο πλαίσιο του αφιερώματος στη γαλλοφωνία, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία ν’ απολαύσουν έργα ελλήνων εικονογράφων με θέμα τα γαλλικά γλυκά. Κρουασάν, προφιτερόλ, τάρτες, μακαρόν κι άλλα πολλά και λαχταριστά, ζωγραφισμένα με τον ιδιαίτερο τρόπο κάθε δημιουργού!

«Έκθεση Ελληνικής Εικονογράφησης»

Μια μοναδική εικόνα του κόσμου της εικονογράφησης στην Ελλάδα: 80 Έλληνες και ξένοι εικονογράφοι που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, παρουσιάζονται σε μικρούς και μεγάλους μέσα από λόγια και εικόνες. Η έκθεση βασίζεται στον κατάλογο «Εικονογράφοι από την Ελλάδα» (ISBN: 978-960-7622-25-9), μια έκδοση του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τους ελληνικούς εκδοτικούς οίκους και τα σωματεία παιδικού κι εφηβικού βιβλίου στο πλαίσιο της περσινής 14ης ΔΕΒΘ.

Γωνιά Ανάγνωσης «Τα πρώτα μου βιβλία»

Σε όλη τη διάρκεια της Έκθεσης θα λειτουργεί γωνιά ανάγνωσης για τους βιβλιόφιλους μέχρι τεσσάρων ετών, για να έρθουν σε επαφή με τον κόσμο των βιβλίων.

«Άσπρος κάμπος μαύρα βόδια… τι είναι;»

Στο περίπτερο 14 περπατάμε (και) σκυφτοί, για να διαβάσουμε τα χνάρια - αινίγματα που θα υπάρχουν σε όλο το περίπτερο 14. Οι απαντήσεις τους; Κάπου στην Παιδική Γωνιά….!

«Η Γωνιά του Μικρού Πρίγκιπα»

Στο πλαίσιο του αφιερώματος στη γαλλοφωνία, μία από τις δύο αίθουσες των εκδηλώσεων θα μεταφέρει μικρούς και μεγάλους στον πλανήτη και την ιστορία του Μικρού Πρίγκιπα.